Usturoiul produs in China este toxic
     
      
estiri.ro
      
Sambata, 31 Octombrie 2015
      
5446
      
     
    
    
    
            Probabil, majoritatea oamenilor nu stiu de unde provine usturoiul pe care il cumpara de la supermarket sau, cu atat mai putin, cel din mancarea servita la restaurant. Desi nu pare un detaliu demn de luat in seama, problema este ca usturoiul produs in China este toxic.
Producatorii chinezi folosesc pesticide interzise de lege pentru a accelera cresterea legumelor si fructelor pe care le cultiva, scrie www.healthyfoodhouse.com. Prin alte toxine, acestia utilizeaza parathion si phorat, care au un efect devastator asupra corpului.
Pentru a evita consumul acestor vegetale nocive si, implicit pentru a va proteja sanatatea, trebuie sa invatati sa distingeti usturoiul romanesc de cel toxic, produs in China.
Data viitoare cand mergeti la cumparaturi, acordati atenție urmatoarelor detalii:
Usturoiul chinezesc este mai usor si mai putin bombat.
Usturoiul romanesc este mai gustos si are un miros mai puternic decat cel produs in China.
Producatorii chinezi indeparteaza radacinile si cotorul reducand din greutatea produsului pentru a economisi la transport.
Sfatul specialistilor este sa cultivati usturoi, sau, daca nu aveți posibilitatea, sa cumparati de la producatori locali.
    
    
    
    
    
    
    
     
      
       
       
        
		
        
         
 Euronews
         
 Miercuri, 30 Aprilie 2025
         
 5446
         
        
       
      
     
      
       
       
        
		
        
         
 Euronews
         
 Miercuri, 30 Aprilie 2025
         
 5446
         
        
       
      
     
    
     
      
       
       
        
		
        
         
 TVR
         
 Miercuri, 30 Aprilie 2025
         
 5446
         
        
       
      
     
      
       
       
        
		
        
         
 einformatii
         
 Sambata, 8 Martie 2025
         
 5446